Autonics Encoder



            Autonics 1977 de kurulmuş olan lider sensör ve kontrolör üreticileridir. Genellikle otomotiv ve elektroniğe dayalıdır. Türkiye pazarlarına 2008 yılında gelmiştir.

            Encoder diğer bir ismi ile sinyal üretici, milin dönme veya öteleme hareketine karşılık sayısal elektrik sinyali üretebilen elektromekanik olan cihazlardır. autonics encoder şaftların çalışma şekillerine göre çalışır. Aynı zamanda doğrusal olarak çalışmaktadır. autonics encoder şaftı bağlanma şekline göre milli tip ve delik milli tip olarak ikiye ayrılır. Sinyallerin oluşmasında kullanılan sensörlerin teknolojisine göre de ikiye ayrılır. Bunlar; optik algılamalı ve manyetik algılamalı tiplerdir. autonics encoder bulundukları pozisyonların belirlenip belirlenmemesine göre artımsal ve mutlak encoder olarak da ikiye ayrılmaktadır.  autonics encoder açısal olarak yer değiştirme, lineer ve dairesel hareket, dönüş hızı, ivme gibi büyüklükleri ölçmede de kullanılabilir. Makinelerin konumu ve hızını belirlemek için sensörlerin çıkış vuruşları sayılarak değerlendirilir. Sayım işlemi kontrol birimi tarafından yapılır. Böylece kontrolde yüksek doğruluk ve esneklik sağlanır. Enkoderler ile nesnelerin hassas kontrolleri yapılarak, çalışma konumunun ve şaftın daha güzel ve doğru ölçülmesine yardımcı olur. Autonics encoder fiyatları da firmadan firmaya göre değişiklik gösterir. Dairesel olan enkoder dairesel konumu analog ya da dijital bir elektrik sinyaline çevirirken, lineer bir enkoder de doğrusal hareketi elektrik sinyaline çevirir.

            Encoder fiyatları firmalara göre farklılık göstermektedir. Encoder almak isteyen kişiler encoder fiyatları hakkında da bilgi edinerek, ürün almalıdır. Encoder fiyatları aynı zamanda şekillerine göre de farklılık gösterir.

Yorumlar